Wat is content marketing?

Marketing

Je bent misschien al iets of wat op de hoogte van digitale marketing en dan vertelt iemand ineens over content marketing. Nog een soort marketing? Is dat dan nog iets anders? Wel ja en nee, in dit artikel gaan we het even proberen te verduidelijken.

Content marketing is een vorm van digitale marketing. Content marketing gaat uit van het standpunt dat je om mensen aan je merk of product te binden, je deze mensen eerst relevante content en waarde moet geven. Pas dan zullen deze mensen klanten worden en soms zelfs fan van je worden, wat nog waardevoller is.

Wat is dan relevante content? En hoe geef je waarde aan potentiële klanten? Dat is niet zo moeilijk, en het hoeft ook niet zo veel moeite en geld kosten. Je in eerste instantie doen meer vertellen over het soort product dat je verkoopt. Zo kan je hier artikels over maken en verspreiden op je blog. Van deze artikels kan je dan weer hoogtepunten delen via sociale media met een aantrekkelijke afbeelding. Of je maakt een video waarin je de productsoort uitlegt en waarom het veel voordelen brengt. Of je informeert de klant net in welke gevallen ze het niet moeten kopen of op wat ze moeten letten als ze een keuze maken. Door deze zaken te doen creëer je een band met de klant die jou meer en meer zal vertrouwen en nu veel meer aan jou merk zal denken als hij of zij een aankoop gaat doen.

Als iemand dan uiteindelijk een klant wordt en tevreden is over jouw product kan deze ook een fan worden. Dit betekend dat hij of zij een gretige consumer is van al je content en hier waarde uit haalt en zelfs na zijn aankoop je merk blijft volgen. Zo ben je vrij zeker dat deze klant in de toekomst nieuwe producten van je zal kopen als hij een nieuwe behoefte heeft. Dit geeft voor jou merk klant zekerheid en is niet te onderschatten.

Er zijn veel verschillende manieren en platformen om aan content marketing te doen. Je kan zoals eerder gezegd een blog maken, wat zeer effectief blijkt te zijn volgens recente onderzoeken, maar ook een podcast starten, of een youtube kanaal.

Als je meer wilt weten over hoe je een youtube kanaal moet maken en video’s plaatsen, kan je hier een kijkje nemen.