Social media marketing

Marketing

Digitale marketing is steeds populairder aan het worden. en de meest toegepaste techniek van digitale marketing is social media marketing. Maar hoe komt dit? En waarom is het zo populair? Hieronder proberen we het alvast even uit te leggen.

Iedereen zit tegenwoordig op sociale media. Kinderen krijgen steeds jonger een mobiele telefoon of toegang tot sociale media, en meer en meer ouderen geven uiteindelijk toch toe aan de digitale revolutie. Zo komt het dat bijna alle doelgroepen voor adverteerders op één plaats te vinden en bereikbaar zijn. Door social media te gebruiken als advertentiekanaal kan je deze doelgroepen dan ook nog verder gaan segmenteren. Je kunt je doelgroep meer en meer verfijnen zodat je een hoog conversiepercentage haalt, of je kan naar meer dan een miljard personen tegelijk je reclame sturen om een zeer grote merkbekendheid te krijgen. Hier kan je het nieuws rond social media marketing volgen.

Wat ook zeer handig is aan sociale media is dat je makkelijk kan zien hoe de mensen reageren op je advertenties en content. Als je deze gegevens goed kan analyseren kan je hier beter en snel op reageren en een effectievere advertentie maken, of de originele wat aanpassen.