Wat is zoekmachine marketing?

Marketing

Wat is zoekmachine marketing? En waarvoor wordt het gebruikt? Wel, dat gaan we hieronder kort proberen uit te leggen.

Zoekmachine marketing is een techniek van digitale marketing. Men gaat adverteren bij de resultaten van zoekmachines, zodat wanneer iemand iets zoek hij of zij als eerste jouw website als eerste resultaat ziet. Hier is een blog over zoekmachinemarketing.

Zoekmachine marketing wordt vaak gebruikt bij bedrijven die diensten aanbieden. Er worden echter vaak zoekopdrachten gegeven met ‘dienst’ in ‘gemeente’. Als je dan als eerste tevoorschijn kan komen in de zoekresultaten is de kans groot dat de klant jou zal kiezen, want uit studie blijkt dat de meerderheid enkel rekening houdt met de eerste 3 zoekresultaten.

Bij zoekmachinemarketing kan je zeggen voor welke sleutelwoorden je wilt dat je advertentie getoond wordt. Als iemand dan een van je sleutelwoorden opzoekt, zal je tegen de concurrentie bieden voor die eerste plek in de zoekresultaten. Of je wint hangt af van je budget en maximale bod dat je op voorhand instelt. Je moet pas effectief betalen als de klant op je advertentie klikt. Zo ben je wel zeker dat je een potentiële klant naar je website hebt gelokt als je moet betalen.